Șeful care gândește rațional va fi contrazis mai rar

Un manager priceput își conduce echipa la succes pentru că are o strategie, tradusă într-un plan deștept, oamenii din subordinea lui lucrează împreună mai bine decât competitorii lor direcți, știe să evite greșelile ”neforțate” iar scopul final, precum și aportul fiecăruia la succes este clar și bine cunoscut.

Un ingredient absolut necesar conducătorului care reușește să-și mențină organizația pe val, pe termen mediu și lung, este abordarea rațională a preocupărilor de business.

Să fii rațional e complicat deoarece noi, oamenii, avem sentimente, speranțe, aspirații, dorințe, idei fixe care ne poartă instinctiv spre a acționa rapid, decisiv, tranșant fără să ne batem capul prea tare cu gânditul. Rațiunea presupune voință, exercițiu, un grad ridicat de obiectivitate.

Abordarea rațională nu vine de la sine, trebuie învățată teoretic și apoi practicată consecvent înainte să dea rezultate excepționale.

E frustrant pentru conducătorul cuprins de infailibilitate să constate că realitatea își vede de treaba ei, fără să se împiedice de ce crede, speră sau vrea el. Atribuie insuccesele repetate sorții, divinității, pisicii 13, țapului ispășitor de serviciu ori ghinionului său proverbial, în loc să se uite autocritic în ochii propriului proces de gândire și să-l îmbunătățească. E o alegere neproductivă.

Șeful care gândește și acționează rațional poate să gestioneze ambiguitatea, incertitudinea, să construiască echipe funcționale, să-și motiveze coechipierii în orice situație, să treacă peste crize, să obțină ceea ce și-a propus. Îl recunoști imediat din mulțimea de mediocrii cu pretenții pentru că:

Își face gândirea vizibilă cât este necesar ca să fie înțeles corect de cei cu care lucrează. Spune ce vrea, descrie precis cum arată succesul și stabilește de la început cum va fi măsurat el. Dacă rezultatele sau comportamentele sunt sub așteptări nu bagă gunoiul sub preș, ci caută cele mai fericite soluții.

Nu  subestimează capacitatea de înțelegere sau de reacție a coechipierilor. Este permanent printre oameni, le povestește despre strategie, cultură, așteptări de performanță Nu ascunde informații utile sub pretextul unei confidențialități prost înțelese. Nu aruncă perdele de fum doar ca să controleze grupurile de interese din firmă.

Reduce la maxim gradul de subiectivism folosind, în funcție de preocupările cu care se confruntă, cele mai potrivite metode de analiză. Înainte să acționeze, evaluează situația, stabilește prioritățile ca să aloce resursele acolo unde merită. Când are de-a face cu o problemă caută cauza, nu vinovatul.

Alege mereu calea care echilibrează cel mai bine restricțiile și beneficiile. Scrutează viitorul și după oportunități, nu numai după riscuri. Are pregătite scenarii alternative când lucrurile merg mai bine sau mai rău decât a prognozat. Nu intră în panică niciodată, nu-și petrece 90% din timp stingând focurile țâșnite aparent din senin, nu se ascunde sub birou când merge prost așteptând ”să dea urzicile”.

Se bazează pe fapte, nu pe presupuneri, percepții, opinii sau bârfe. Pune întrebări eficiente, strânge date relevante pe care le clarifică ori de câte ori este nevoie. Își cunoaște intențiile, își urmărește consecvent scopul pe care nu-l modifică de 50 de ori pe zi.

Verifică pe cât posibil presupunerile făcute, înainte de a se apuca de treabă. Se asigură că a stat de vorbă cu cele mai potrivite surse de informație. Dacă a apucat-o pe miriște își recunoaște rapid greșeala, nu se apucă să vopsească realitatea ca să pară infailibil.

Folosește cel mai potrivit limbaj pentru a fi înțeles exact de partenerul de conversație. Știe precis ce și când trebuie transmis astfel încât eficacitatea, motivarea, implicarea să fie maxime. Nu comunică în doi peri astfel încât să-și lase loc de întors dacă iese prost.

Nu pasează vina insuccesului. Ascultă atent, își respectă și prețuiește interlocutorul. Profită de capacitatea lui de a exprima opinii valoroase. Nu întrerupe de amorul artei, se pregătește înainte să vorbească ca să transmită scurt, la obiect ceea ce merită spus.

Evită să bată apa-n piuă, limbajul de lemn, pălăvrăgeala. Strânge echipa ori de câte ori e cazul să-i transmită mesajele importante în timp real. Nu concediază prin e-mail sau sms.

Stimulează, evaluează și recompensează performanța reală, nu jocul politic. Știe să stabilească obiective realizabile, simplu de înțeles și de urmărit. Creează mediul necesar obținerii rezultatelor excepționale, dă periodic semnale că  performanța este dorită și încurajată.

Nu ”recompensează” performerul excepțional dându-i mai multe sarcini, fără să-i mărească corespunzător pachetul de beneficii cum se întâmplă mai mereu. Nu are favoriți, nici proscriși. Nu pune capcane, distruge din fașă silozurile și-i dă mai încet pe baronii departamentali care-și marchează teritoriile în loc să-și vadă de mers.

Înțelege ce înseamnă o funcțiune de suport, își ține în frâu directorul financiar lipsit de imaginație și umor, care crede că organizația poate crește cu buzunarele cusute.

Presupunem că oamenii ce ne conduc acționează preponderent rațional, în special la job. Nu prea este cazul, așa că ne trezim brutal din reverie, abia când efectele războiului dintre subiectivisme devin stânjenitoare, când vorbim împreună și ne înțelegem separat, când dau pe afară oceane de frustrări, se ascut conflictele surde, neproductive iar rezultatele submediocre devin normale.

Dacă tu vrei să fii un manager (mai) rațional e bine să știi că tehnicile, conceptele, practicile gândirii raționale se pot învăța. Procesul de învățare e mai rapid dacă-ți păstrezi mintea deschisă și poți să-ți controlezi reflexele. Ca să ajungi cu adevărat bun trebuie să practici, adică să aplici consecvent gândirea rațională la rezolvarea preocupărilor zilnice.

Reducerea drastică a subiectivismului, pe care o aduce abordarea rațională, nu înseamnă, cum ai putea crede, că te transformi peste noapte într-o mașină obtuză, lipsită de sentimente, de condus organizația, ci că ești capabil să descifrezi mai rapid, precis, exact ce ai de făcut astfel încât echipa ta să producă soluții performante, ieftine și durabile indiferent cu ce balauri se confruntă.

The following two tabs change content below.

Călin Cavaleru

Autor, speaker, consultant specializat în tehnici de gândire rațională. Își ajută clienții să găsească cele mai simple, profitabile și durabile soluții de business.

Ultimele articole postate de către Călin Cavaleru (vezi toate)