Gândește

Poate că nu ești dispus să faci eforturi să înțelegi cum funcționează organizația, ce-i motivează pe coechipierii tăi sau ce-i împinge să ia decizii iraționale când ți-e lumea mai dragă.

Poți să trăiești excepțional, ani buni de zile, profitând de un mediu extern prietenos, de relații comerciale privilegiate, de un șef de tip locomotivă care te trage după el sau de investitori care au dimensionat greșit baraca și acum, deși știu că sunt pe arătură, se fac că plouă.

Poți să fii doar o rotiță nesemnificativă dintr-un mecanism pe care nu-l înțelegi deloc dar să te simți bine, important, chiar puternic, în timp ce execuți mecanic tot ce ți se cere de undeva de sus.

Poți să te descurci onorabil aplicând cele cinci rețete care te-au scos mereu din corzi indiferent din ce motiv ai ajuns acolo, copiind comportamentele sau acțiunile băieților mari, tăcând cuminte în fața celor puternici dar lătrând agresiv-isteric la cei slabi.

Însă dacă simți că a venit momentul să te transformi într-un conducător pe care oamenii să-l urmeze de bunăvoie, pentru că-l respectă și au încredere în viziunea lui e cazul să te apuci să gândești, să planifici, să rezolvi și să înveți câte ceva din fiecare situație cu care te confrunți.

Găsești în continuare câteva dintre serviciile mele care te ajută să-ți pui gândirea pe hârtie:

Definirea Strategiei

Dacă și tu conduci o companie care nu dispune de resurse infinite, ai face bine să-ți definești o strategie ca să știi exact ce scop urmărești, unde vrei să ajungi, cum vei câștiga războiul cu competiția.

Elaborarea, documentarea și comunicarea viziunii este prima responsabilitate a executivului care este în fruntea organizației. Ca să parcurgi cu succes procesul de definire al strategiei ai nevoie de implicarea, creativitatea și disciplina echipei de top management.
Citește mai multContactează-mă

Stabilirea obiectivelor strategice și operaționale

Obiectivele bine gândite care țin cont atât de contextul extern organizației cât și de capacitatea ei reală de producție te ajută să-ți folosești inteligent resursele, să-ți urmărești consecvent prioritățile, să identifici slăbiciunile periculoase, să iei cele mai bune decizii.

Ele îți permit să urmărești în timp real progresul făcut de oameni, calitatea proceselor cheie sau eficacitatea structurii organizaționale și stau la baza feedback-ului de performanță bazat pe fapte. Dacă simți că nu ai astfel de obiective apucă-te să le stabilești urgent.
Contactează-mă

Schimbări în cultura organizațională

O cultură organizațională minunată, luminoasă, plăcută, nu ține loc de strategie dar contribuie decisiv la atingerea obiectivelor pe termen mediu sau lung pentru că ghidează atitudinile, comportamentele și deciziile oamenilor.

Ea spune în ce măsură micro societatea în care muncim tolerează greșeala, cum este răsplătită performanța, care sunt uzanțele de comunicare, cât de mult e încurajat riscul sau unde se ascunde puterea reală.
Citește mai multContactează-mă