Planifică

Șefilor nu le place să planifice. Prin urmare orice scuză este bună ca să amâne trebușoara asta complicată. Ba n-au timp, ba îi omoară urgențele, ba informațiile sunt insuficiente.

Totuși, fără un plan predictibilitatea este firavă, prognozele de vânzări n-au nicio legătură cu realitatea, schimbările majore sunt imposibil de gestionat, se repetă la nesfârșit aceleași greșeli iar lumea fuge de responsabilitate precum ”dracu de tămâie.”

Orice plan e mai bun decât nici un plan așa că pregătește-te să-ți:

Optimizezi procesele organizaționale

Poți avea o strategie genială, un leadership excepțional, o cultură luminată, cei mai buni oameni, toate informațiile în timp real și să-ți ratezi obiectivele pentru că procesele organizației tale sunt ineficiente.

Fie că sunt profesionist documentate, scrise pe un șervețel murdar sau doar în capul angajaților cheie, procesele influențează decisiv calitatea rezultatelor obținute.

Dacă sunt bine desenate, fără pași redundanți, ele stimulează creativitatea acolo unde este nevoie de ea, oferă un nivel de flexibilitate logic și permit profesioniștilor să-și aducă aportul la succes.
Contactează-mă

Reorganizezi structura companiei

Pentru prea mulți conducători de companii reorganizarea este un panaceu universal. Indiferent că-i preocupă creșterea, profitul, lupta acerbă cu competiția, motivarea angajaților sau tehnologizarea accelerată ei reașază structura de personal.

E tentant să faci asta pentru că e o schimbare vizibilă la toate nivelele care scoate oamenii din inerție, le crește nivelul de insecuritate și disconfort și-ți permite să arunci pisica insucceselor trecutului. Se face repede, te ajută să pari competent, vizionar, ocupat.

Doar că, făcută pe genunchi, fără să știi exact cauzele reale ale problemelor organizaționale are efectul unei frecții viguroase la piciorul de lemn. Nu ajută la nimic când nu ai o strategie viabilă, când procesele sunt ineficiente, când politicile nu încurajează performanța sau cultura disfuncțională face angajații să-și ocupe majoritatea timpului cu nimicuri.
Contactează-mă