Fii selectiv! Alege cu grijă la ce evenimente de business are sens să participi în perioada asta aglomerată a anului când pare că toată lumea te iubește, ba chiar moare după tine.

Nu-ți irosi timpul și nu-ți risipi nervii acceptând fără discernământ toate invitațiile care-ți inundă biroul sau inbox-ul. Păstrează măsura în toate, inclusiv când decizi cât bălăngăni prin oraș ca să înveți ceva nou ori să dai mâna cu oamenii zilei.

Chiar dacă ești în căutarea unei  soluții miraculoase de dezvoltare a afacerii tale – relaxează-te, nu există! – sau ai o curiozitate de nestăvilit, te mână nevoia acută de a fi surprins, ori vrei doar să-ți exersezi mobilitatea intelectuală nu te grăbi să umpli sala tuturor papagalilor care vorbesc la șezătorile de business.

Și mai ales nu neglija inițiativele vitale pentru bunul mers al companiei specifice momentelor când mai tragi o linie. Te-ai gândit ce a mers prost în ultima perioadă? Ai listat greșelile făcute astfel încât să te asiguri că ai identificat și eliminat cauzele lor reale astfel încât să nu te mai împiedice la mers pe viitor?

Îți recomand călduros să aloci cel puțin o zi ca să revizuiești strategia ce-ți ghidează deciziile, să-ți actualizezi obiectivele, să faci curat în organigramă, să-ți fluidizezi procesele cheie, să stabilești ce nevoi de recrutare presează.

Este extrem de sănătos să analizezi cu această ocazie și cultura organizației pe care o conduci, discutând cu toți cei care au un cuvânt de spus despre valori, principii, comportamente, atitudini.

Perioada festivistă ce urmează nu marchează nici trecerea la ziua de 48 de ore, nici finalul grijilor legate de unde se duce firma și cum va câștiga ea războaiele viitoare. Prin urmare nu pune pe ”hold” planificarea anului ce vine ca să asculți poveștile măscăricilor de sezon.

De asemenea nu te lăsa condus de ideea falsă că dacă bagi networking cu polonicul mare contractele viitoare sunt ca și semnate. Indiferent cum ai împușcat prospectul și cât ești de carismatic vei bate palma abia după ce ai depășit corect pașii procesului de vânzare.

Excepțiile de la această regulă, adică înțelegerile făcute repede, pe genunchi, ce nu se bazează pe capacitatea furnizorului de a oferi cea mai bună soluție consumatorului, vor avea o viață scurtă și nefericită. Costurile lor, pentru ambele părți, vor depăși cu mult beneficiile aparente obținute din cauza vitezei de închidere.

Nu mă înțelege greșit, nu spun să te încui în casă și să te ții de lecții 12 ore pe zi, ci să eviți alergatul neproductiv după toți iepurii ce-ți trec prin fața ochilor. Ești destul de mare ca să pui pe hârtie o listă de criterii de selecție ale întâmplărilor festive în care are sens să investești timp. Fă-o și ține-te de ea!

Du-te la evenimentele la care e obligatoriu să fii prezent. Nu încerca să vinzi acolo pentru că n-ai să reușești. E mult mai util să pui bazele unei relații normală cu oamenii pe care-i întâlnești, astfel încât să lași o ușă deschisă pentru o întâlnire viitoare.

Evită să ajungi la pomul lăudat cu sacul cel mai mare ca să nu te întorci cu el gol și să rămâi cu gustul amar că ai mai bifat o șezătoare de business greoaie, plictisitoare, din care n-ai rămas cu nimic util. Întreabă-te  înainte de a fi prea târziu ce te-ar face să accepți invitația organizatorilor și cum vei știi, după eveniment, că n-ai pierdut vremea pe acolo.

 

The following two tabs change content below.

Călin Cavaleru

Autor, speaker, consultant specializat în tehnici de gândire rațională. Își ajută clienții să găsească cele mai simple, profitabile și durabile soluții de business.

Ultimele articole postate de către Călin Cavaleru (vezi toate)