Semizeus crește lideri. Cu forța!

La fel ca în orice alt domeniu al muncii sau al vieții Semizeus știe cel mai bine ce trebuie făcut astfel încât să transforme oamenii cu potențial din subordinea lui în lideri adevărați. Problema este că ei, subiecții transformării epocale,  par să aibă idei, dorințe și soluții proprii pentru dezvoltare personală sau colaborarea cu echipele lor. Iar ce se vede de jos nu seamănă deloc cu ”viziunea”  conducătorului.

Principiile lui Semizeus despre cum învață și se dezvoltă discipolii vin din experiența lui îndelungată de subaltern disciplinat, executant perfect, profesionist desăvârșit care-și însușește părerea șefului de îndată ce sesizează care este ea și sunt:

Stilul de leadership al șefului mare este perfect și trebuie adoptat de toată lumea. Așteaptă să ajungi în fruntea bucatelor și vei avea întotdeauna dreptate zice Semizeus acum că e CEO.

Toată lumea muncește pentru tine și utilitatea fiecărui angajat se măsoară în contribuția pe care o are la succesul tău. Niște aiuriți susțin că bunul mers al companiei este mai important sau că principala preocupare a liderului ar trebui să fie succesul subordonaților lui. Ignoră-i, concluzionează el.

Valorile și principiile sunt minunate atâta timp cât ne servesc scopurile. Când nu ne mai ajută să facem ce ne place putem să le ignorăm. Când ne stau în drum le schimbăm sau le interpretăm poetic că cine stă să ne întrebe despre etică sau moralitate când în balanță sunt interese superioare.

Supunerea oarbă, loialitatea necondiționată și respectarea regulilor sunt net superioare creativității, inițiativei și eficacității. Autocratul are nevoie de mase de manevră ca să-ți poată urmări liniștit agenda proprie.

El știe foarte bine că oamenii competenți și cu personalitate se vor răzvrăti mai devreme sau mai târziu în fața deciziilor nemotivate și discreționare și ca atare nu-i vrea în preajmă.

Pasiunea și angajamentul trebuie ponderate și ușor, ușor eliminate pentru că pot crea dezacorduri cu șeful sau cu favoriții lui care nu sunt judecați după calitatea rezultatelor pe care le obțin.

Nu avem nevoie de oameni care pot muta munții din loc pentru că ei gândesc cu capul lor, sunt idealiști, greu de manipulat și vor să-și facă treaba bine în loc să se alinieze politic.

Răsplătește formalismul nu performanța. Nu ne interesează cei care încearcă să pară deștepți obținând rezultate excepționale. Este doar o altă formă, nedorită, de exhibiționism și trebuie temperată înainte de a fi eliminată definitiv.

Performerii ăștia cred că li se cuvine recunoaștere și ca șefii lor ar trebui să le ofere condițiile necesare succesului. De multe ori au tupeul să nu respecte procedurile doar ca să răspundă nevoilor clientului.

Jocurile politice sunt mai importante decât bunul simț deci vei avea dreptate ori de câte ori interesul o cere indiferent cum arată adevărul. Reversul medaliei este că nu vei avea niciodată dreptate când te vei poziționa împotriva vântului, iar dacă persiști în greșeală vei devenii urgent indezirabil.

Conducătorul suprem nu este niciodată atât de deștept, frumos și devreme acasă precum îi place să creadă, și chiar dacă ar fi, să crești lideri nu înseamnă să-ți plămădești clone.

Lupta lui Semizeus pentru a impune formalismul, supunerea, unanimitatea în cuget și simțiri, jocul politic, compromisul cu valorile proprii și tirania mediocrității nu-l transformă într-un șef competent sau respectat. Pentru cei care vor să-și inspire colegii și să fie susținuți de ei e important de știut că un lider puternic este el însuși, nu caricatura nereușită a altcuiva.

The following two tabs change content below.

Călin Cavaleru

Autor, speaker, consultant specializat în tehnici de gândire rațională. Își ajută clienții să găsească cele mai simple, profitabile și durabile soluții de business.

Ultimele articole postate de către Călin Cavaleru (vezi toate)