Cei mai mulți conducători de companie simt nevoia să-și impună mereu punctul de vedere, să ajungă, cât mai rapid, să aibă o prăvălie în care nimic nu tulbură liniștea-n front, obediența necondiționată, disciplina militarizată.

Teoretic poate că sună bine. În realitate, străduindu-te să pui în practică această utopie nu ai nimic de câștigat dar mult de pierdut.

Liniștea și pacea sunt la loc de cinste în firmele care sunt pe cale să dea colțul, nu în cele care sparg normele. Acolo unde oamenilor le pasă de rezultate și se implică cu adevărat în rezolvarea situațiilor cu care se confruntă, există conflicte.

Nu pentru că așa se manifestă rea-voința sau lipsa de pricepere, ci pentru că se exprimă, cu argumente, puncte de vedere diferite și se susțin scenarii alternative posibile.

Dezbaterea lor este o excelentă ocazie de a învăța lucruri noi, de a-ți cunoaște mai bine colaboratorii, de a lua în calcul chestiuni pe care le-ai trecut cu vederea din grabă sau din neștiință, de a găsi cea mai bună soluție.

Cei care se străduiesc să-și demonstreze până-n pânzele albe infailibilitatea, ucid creativitatea, aplombul și angajamentul subordonaților. O fac pe banii lor și îi costă foarte scump!

Obțin în schimb încăpățânării de a decide arbitrar rezultate mediocre, rămân înțepeniți în proiectele existente, își restrâng orizonturile când nu este cazul. Distrug motivarea, dorința de colaborare și inițiativa coechipierilor doar ca să-și satisfacă niște capricii.

Ei nu înțeleg că, fără discuții sănătoase în contradictoriu, schimbarea nu poate să apară, iar ideile noi vor fi înăbușite-n fașă, pentru că noi muncim, noi nu gândim. Nu gândim pentru că mărețul nostru conducător o face pentru noi. Superficial, pe genunchi, prost, fără informații, dar o face.

Cele mai eficiente organizații nu sunt cele în care nu există conflicte, ci acelea care știu să gestioneze eficient divergențele dintre angajații cei mai creativi, să găsească soluțiile optime și să convingă tot poporul să le pună-n practică.

The following two tabs change content below.

Călin Cavaleru

Autor, speaker, consultant specializat în tehnici de gândire rațională. Își ajută clienții să găsească cele mai simple, profitabile și durabile soluții de business.

Ultimele articole postate de către Călin Cavaleru (vezi toate)