Multă lume se agită să-și găsească un nou job. Sătui de presiunea surdă cu care se confruntă la serviciu actual, cei mai mulți oameni își imaginează locuri de muncă mai calde, bune, liniștite, sigure. Chiar și candidații extrem de pasivi aruncă un ochi pe piața muncii în speranța că apare vreun anunț de nerefuzat.

Toate bune și frumoase până când dorința angajatului de a face o schimbare în carieră, combinată cu graba managerului angajator de a închide procesul de recrutare care-l ține din treburile lui ”cu mult mai importante” conduc la o înțelegere rapidă între părți care se dovedește, în foarte scurt timp, a fi un mariaj din interes complet nefuncțional.

Să vedem, din papucii candidatului de data asta, ce poți face mai bine astfel încât să eviți să ajungi într-un job care nu ți se potrivește, într-o companie cu valori și principii prea greu de înghițit, raportând unui șef autocrat și nesimțit.

E o tehnică simplu de înțeles și complicat de aplicat. Pune câteva întrebări esențiale pentru a clarfica ce-și dorește compania și cum arată cu adevărat postul care ți se oferă încă de la primul interviu cu managerul angajator și anume:

Cum se face că poziția este disponibilă?

Îți folosește să știi de ce a plecat predecesorul, de cât timp este pe piață jobul, cine și de ce l-a refuzat înaintea ta. Mergând pe poteca asta vei afla chestiuni importante legate de pachetul salarial oferit, importanța pe care board-ul o dă acestui rol și ce așteptări există pentru viitor. Dacă cel care te intervievează este mai puțin versat poți afla și ceva istorii picante despre trecutul glorios al companiei care să te lămurească despre cultura ei.

În ce inițiative importante (strategice și operaționale) vei fi implicat dacă primești postul?

Răspunsul la această întrebare te va lămuri cât de clară este viziunea top managementului companiei și dacă se lucrează preponderent pompieristic sau există un set de decizii strategice în spatele acțiunilor cheie. Vei înțelege cum se construiesc profilele candidaților ideali (dacă se face asta) și ce conexiuni ierarhice te vor afecta dacă accepți postul. Va rezulta și importanța reală pe care conducerea o dă postului indiferent ce denumire fantasmagorică are.

Care sunt obiectivele personale pe care se așteaptă să le îndepliniești în primele 90 de zile?

Eu nu m-aș angaja într-o companie nouă fără să știu clar ce înțeleg ei prin succes, cum își imaginează că arată reușita mea și cum vom măsura rezultatele astfel încât să nu vorbim împreună și să ne înțelegem separat.

Când te pregătești să accepți un job în mediu antreprenorial românesc îți recomand, nu numai să dai importanță maximă acestui aspect dar să și obții lista obiectivelor în scris, semnată de cel mai mare șef însoțită de descrierea felului în care vei fi recompensat (cât, când, cine și sub ce formă). Chiar și așa nu ești ferit de o țeapă pe cinste.

Cu ce greutăți se confruntă în prezent compania?

E oarecum obligatoriu să pricepi cât mai bine la ce te înhami înainte să spui da unui nou job. Există companii care plătesc cu mare întârziere salariile și cei din interior acceptă și s-au obișnuit cu asta. Altele nu investesc mai nimic în tehnologie sau menținerea în funcțiune a utilajelor existente și se așteaptă să livrezi maximum chiar în condițiile astea.

Nu puține firme fac lucrurile la fel ca în 1995 și îți cer să te adaptezi acestei stări de fapt și să performezi excepțional în ciuda handicapului evident în raport cu piața și competiția.

Care sunt prioritățile întreprinderii?

Spre surprinderea ta vei primi răspunsuri cinstite la această întrebare. Ele îți vor arată o radiografie excelentă a capabilităților top managementului atât de a stabili cât și de a comunica lucrurile cu adevărat importante și urgente. Mi-au auzit urechile despre obținerea unor creșteri spectaculoase făcând economie la bani, personal, calitate.

Sau despre torpilarea găștilor inamice. Sau despre creșterea motivării oamenilor fără să schimbăm nimic la managementul existent care se face cu biciul în mână și în funcție de dispoziția conducătorului suprem. Sau să ne ajute dumnezeu să ajungem la urzici – adică să supraviețuim câteva luni de zile.

Ce-l motivează pe managerul angajator să lucreze aici?

Vei afla lucruri importante despre cine este omul cu care vorbești, ce contează pentru el și în ce fel se așteaptă să-l ajuți și să-i oferi suport. Dacă sesizezi că-l mână în luptă parvenirea, propria statuie, cum să-și înfunde buzunarele sau să-și doboare dușmanii și în general totul este despre el, mai bine fugi dacă stomacul nu-ți permite să fii o jucărie politică supusă unui micro manager care nu face decât să-și impună punctele de vedere.

Când ai ajuns să te întâlnești față-n față cu cel care decide angajarea ai străbătut deja un drum lung și există o probabilitate bunicică să primești o ofertă. Ce te poate diferenția de ceilalți candidați este felul în care ești perceput pe parcursul interviului.

Calitatea întrebărilor pe care le pui și felul în care îți povestești experiențele sunt cele mai importante în economia jocului așa că îți recomand să nu scapi ocazia să te remarci, încercând să demonstrezi interes față de posibilul angajator, de executivul cu care stai la duscuții, de obiceiurile sau legendele locului, aflând în același timp tot ce este important pentru tine și te ajută să iei cea mai fericită decizie legată de noul job. Îți urez succese nesperate!