Șeful companiei este prizonierul rutinei, al indicațiilor pe care le primește de la un șef puțin mai mare și bolnav de control. Îi place așa, nu-și propune sa schimbe nimic, se crede un vizionar, cert singurul din companie. Fără el soarele nu ar răsări, iarba nu ar crește iar zilele subordonaților ar fi monotone.

Oamenii ar putea începe să gândească, să inoveze, să rezolve probleme sau chiar să se implice în luarea deciziilor. Ar începe haosul. Nu-i trebuie așa ceva pentru că nici nu poate și nici nu vrea sa gestioneze oameni care gândesc cu capul lor. Este mult prea important să controleze toate activitățile zilnice în cele mai mici detalii.

Asta îl ține mereu ocupat, departe de chestiunile care nu-i plac pentru că găsește mereu scuze să le amâne.

Nu contează pentru el ce este important, strategic, vital pentru funcționarea instituției, ci doar ce i se pare lui urgent în funcție de toanele sau interesele de moment.

Ce pierde șeful care decide discreționar, se lasă mereu dus de valul provocărilor operaționale și-și ignoră astfel rolul de responsabil al ansamblului?

Direcția

În focul luptei cu ultima campanie de marketing sau cu eficientizarea sistemului de facturare pierde cu ușurință din vedere identitatea și direcția companiei.

Cufundat în ”spălatul vaselor interne” neglijează inițiativele strategice legate de piață și produs sau dacă nu le uită complet le amână ”sine die”. Se alintă că o se ocupe de lucruri serioase când va fi mai liber, doar că asta nu se întâmplă și nu se va întâmpla niciodată.

Suportul echipei

Când CEO-ul care ar trebui să fie artizanul definirii și implementării viziunii începe să calce în afara drumului, echipa lui, care are nevoie de ghidare și exemplu, nu va mai înțelege nimic.

Calitatea suportului lor va scădea nu pentru că sunt rău intenționați, ci pentru că nu mai știu exact cum pot să contribuie cât mai productiv. Pentru că nu înțeleg încotro se duce compania sau ce se dorește exact de la ei vor deveni inerțiali și reticenți față de temele pe care le primesc.

Imaginea

Oamenii așteaptă  de la conducătorul lor o direcție, nu șapte. Mai vor un scop clar pe care să-l înțeleagă și în care să creadă.

Semnalele confuze și contradictorii dinspre vârf îi fac să-și categorisească liderul ca fiind amator, indecis, slab și chiar rău intenționat. Imaginea deteriorată a liderului care se clădește în interiorul companiei se transmite rapid clienților, furnizorilor și celorlalți colaboratori.

Oportunitățile

Din poziția struțului, cu capul în nisip, nu se văd nici măcar oportunitățile evidente.

Fără să facă pasul înapoi ca să-și asigure unghiul necesar unei priviri de ansamblu CEO-ul nostru cel viteaz nu va valorifica niciodată posibilitățile subtile de a maximiza rezultatele operațiunii pe care o conduce pentru că nu are cum să le perceapă, darmite să le înțeleagă și fructifice.

Stabilirea scopului business-ului, rafinarea lui pe parcurs și comunicarea permanentă în ecosistemul organizațional (angajați, clienți, furnizori, shareholderi) este principala sarcină a oricărui conducător de top.

Dacă nu știe sau nu poate face asta ar trebui să se apuce de altceva. Ignoranța și incompetența lui nu pot scăpa mult timp neobservate de cei care l-au numit într-o poziție strategică.

Chiar și pentru antreprenorii sau conducători de afară care nu au vrut să lase pârghiile din mână și au numit un șefuleț de fațadă în fruntea bucatelor, devine frustrant să fie obligați să dirijeze fiecare mișcare sau să fie nevoiți răspundă unor întrebări stupide înainte de cel mai mic pas lateral, înapoi sau pe loc.

Managementul cu paiațe este scump și ineficient. Dacă vrei rezultate decente, o echipă motivată și o organizație funcțională nu pune în fruntea bucatelor un simplu executant, temător, bâlbâit și incapabil pentru că în loc să-ți simplifici existența, ți-o complici iremediabil.

The following two tabs change content below.

Călin Cavaleru

Autor, speaker, consultant specializat în tehnici de gândire rațională. Își ajută clienții să găsească cele mai simple, profitabile și durabile soluții de business.

Ultimele articole postate de către Călin Cavaleru (vezi toate)